Voorbereidingen

Home Even voorstellen Het idee Voorbereidingen Reisschema Reisverhalen Foto's

 

Na de zomer kwam het moment dat we zo langzamerhand aan de voorbereidingen moesten beginnen. De voorbereidingen die het meeste tijd in beslag namen waren:

  1. Onderverhuren van ons appartement

De meest ideale situatie voor ons was om ons huisje onder te verhuren. Op die manier hebben we geen kosten aan huur etc., maar wel weer een onderkomen als we terug komen. Vervolgens hebben we een advertentie op marktplaats gezet en vanaf toen ging het heel voorspoedig. Binnen 3 weken was alles geregeld.

  1. Aanschaffen van kleding

In tegenstelling tot de andere reizen die gemaakt hebben, komen we nu in verschillende klimaten met zowel koud als warm weer. Dit vergde meer voorbereidingen dan dat we gewend waren. In verschillende outdoor zaken hebben we informatie ingewonnen en zijn we tot de conclusie gekomen dat er erg veel mogelijkheden zijn! Wij hebben gekozen om een aantal lagen kleding mee te nemen. De basis hiervan is de zogenaamde:

Under-layer
Dit is termisch ondergoed. De kenmerken hiervan is dat vocht goed wordt afgevoerd zodat je niet nat wordt. Zodra het vocht namelijk niet meer goed wordt afgevoerd krijg je het koud. Je hebt de keuze uit synthetisch materiaal en van speciale wol. Het voordeel van het synthetische materiaal is dat het erg comfortabel is, maar het nadeel is dat het eerder gaan ruiken. Wol daarentegen kan je erg lang dragen zonder dat het gaat ruiken, maar wil nog wel eens kriebelen.

 Middle-layer
Dit kan een jas/trui zijn van fleece of van wol. Wij hebben gekozen voor polartec fleece. De reden is dat dit toch nog heel warm is, maar ook lichtgewicht en tevens weer goed in staat is om vocht af te voeren.

Top-layer
Wij hebben gekozen voor een jas van ademend materiaal dat wel water- en winddicht is. Het zogenaamde Gore-tex. Het grote voordeel is dat dit ook weer lichtgewicht is.

We zijn wel geschrokken van de prijzen. Voor de drie lagen ben je ongeveer 500 Euro p.p. kwijt. Wij hebben gespot naar aanbiedingen en hebben zo ongeveer 150 Euro p.p. kunnen besparen.

 

  1. Aanschaffen van slaapzakken

Dit was ook helemaal nieuw voor ons. In het begin zijn er twee keuzes die je moet maken, namelijk het model - Mummie of Deken - en het materiaal - Dons of Synthetisch. Wij waren er vrij snel uit dat we een mummie model wouden hebben, dit sluit beter aan op het lichaam en is daarom warmer. Verder hebben we gekozen voor dons omdat dit duurzamer materiaal is en wederom iets warmer. Na veel bezoekjes aan verschillende winkels hebben we voor het eigen merk gekozen van Carl Denig. Deze zijn 100% ganzendons en wegen net iets meer als een kilo. Wij vonden deze de beste kwaliteit-prijs verhouding hebben. We waren ongeveer 300 Euro per slaapzak kwijt.

 

  1. Schoenen en tassen

We nemen alleen onze bergschoenen (B/C categorie van Meindl en sandalen Teva’s mee). Wat beteft rugzakken nemen we ieder 1 grote rugzak en ieder 1 kleine voor handbagage en voor bijvoorbeeld trekkings.

  1. Inentingen en medicijnen

Bij de GGD hebben we de volgende inentingen gehaald: Gele Koorts, Hepatitus B en Tyfus.
We waren nog gevaccineerd voor Hepatitus A en DTP.
Voor Malaria hebben we Lariam tabletten meegekregen. Dit zijn de meest sterke medicijnen. Het nadeel is dat dit nog wel eens nare bijwerkingen kan hebben. We hebben dit echter eerder geslikt en toen geen last van gehad.
Verder hebben we bij de huisarts nog een breed spectrum antibiotica aangevraagd.

  1. Reisgidsen

Na lang dubben en wegen heben we voorgekozen om een aantal lonely planets mee te nemen. Bij vertrek nemen we mee “South America on a shoesting”, ”Cental America on a shoestring”, “Arginta” en “Spanish phrasebook” Op deze manier hebben we van alle landen die we bezoeken iets van informatie en van Argentinie (waar we beginnen) meer gedetailleerde info. We proberen daar nog van de specifi

eke landen de lonely planets aan te schaffen of te ruilen.

 

  1. Paklijst

Kleding:
1x afritsbroek
1x korte broek
1x lange broek
5x T-shirts/ hempjes
1x termisch t-shirt
1x termische broek
1x fleece jas
1x gore-tex jas
1x gore-tex broek
5x ondergoed
4 paar sokken (2 voor koud en 2 voor warm klimaat)
1x rokje (alleen Marielle)
2x sarong (te gebruiken als rok, maar ook als handdoek, laken en picknick kleed)
2x Handdoek (speciaal lichtgewicht verkrijgbaar bij de outdoor zaken)

Toiletspullen:
Zeep
Shampoo
Dagcrème
Tandenborstel
Tandpasta
Scheermesjes
Scheerschuim
Zonnebrandolie
Aftersun
Tampons
Pincet
(vooral scheerschuim en tampons schijnen moeilijk verkrijgbaar te zijn, de rest is overal te koop)

Medicijnen:
Paracetamol
Ibrobufen
Dental Kit (met spiegeltje, noodvulling etc)
Immodium
ORS zakjes
Lichte slaaptabletjes voor onderweg
Prima Tour (voor reisziekte)
Breedspectrum Antibiotica
Lariam
Verbandkit van Tropenzorg met naalden, hechtdraad, thermometer, verband etc.

Divers:
MP3 speler
Digitale camera en lenzen
Zakmes (met kurkentrekker, schaartje etc)
Zaklantaarn
Mobieltje (ook handig als wekker)
Tasje voor onder je T-shirt voor belangrijke papieren of geld